23.06.2017 — 13:06

Більше 1000 хмельничан взяли участь в пробігу «Олімпійський день»

Сьогодні у м.Хмельницькому відбувся Обласний спортивний комплексний захід, приурочений до Міжнародного олімпійського дня. Його провела Хмельницька обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України за підтримки управління молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації, спільно з Національним олімпійським комітетом України в Хмельницькій області та управлінням молоді та спорту Хмельницької міської ради.

Рішення про відзначення Міжнародного Олімпійського дня прийняте  Міжнародним олімпійським комітетом  в січні 1948 року.  Саме цього дня у 1894 році в Парижі барон П’єр де Кубертен, який був одним із ініціаторів відродження олімпійського руху оголосив свою історичну доповідь перед міжнародним атлетичним конгресом. Згодом, коли конгресом було прийняте рішення про проведення у 1896 році першої Олімпіади в Греції,  саме  Кубертен очолив створений Міжнародний олімпійський комітет.

Найпоширенішим спортивним заходом, якийзазвичай проводиться до Міжнародного олімпійського дня є масовий забіг на довгі дистанції. Ось і сьогодні більше 1000 учасників зібралися біля спорткомплексу ГУ Національної поліції в Хмельницькій області, щоб узяти участь у пробігу «Олімпійський день». Дистанція пробігу становила  3000 м. Участь у пробігу брали працівники силових структур, курсанти Національної Академії ДПСУ ім. Б.Хмельницького, вихованці спортивних шкіл та просто мешканці міста, які виявили бажання випробувати свої сили на довгій дистанції та популяризувати здоровий спосіб життя. Як зазначили організатори, найстаршому учаснику забігу було  80 років, наймолодшому – 7.

Після фінішу на стадіоні “Поділля” спортсменів привітали голова Хмельницької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», начальник ГУ НП в Хмельницькій області Микола Семенишин, заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, заступник голови обласної ради Валерій Лесков,  Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, начальник управління молоді і спорту облдержадміністрації Володимир Клімов, голова НОК у Хмельницькій області Юрій Краснюк, олімпійський чемпіон Сергій Нагорний.

Микола Семенишин провів з учасниками забігу спортивну розминку. Далі відбулися  змагання з перегонів на дитячих велосипедах серед вихованців ДНЗ, змагання з спортивної естафети серед вихованців ДЮСШ,  показові виступи з різних видів спорту. На завершення свята відбувся  футбольний матч між командами «Прикордонник» Національної академії державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького – «Динамо» ГУ НП в Хмельницькій області.