23.06.2017 — 17:04

У Хмельницькому відбулись науково-практичні конференції для сімейних лікарів та неврологів краю

22 червня в актовій залі Державного патологоанатомічного центру відбулася науково-практична конференція терапевтичної служби «Школа лікаря загальної практики/сімейної медицини (ЗПСМ)». У ході засідання його учасники проаналізували стан надання допомоги лікарями ЗПСМ за 2016 рік. Також заслухали лекції, що стосуються використання небулайзерної терапії у практиці лікарів цієї спеціалізації.

У розпал літнього сезону не менш корисною для присутніх стала доповідь про клініку, діагностику та лікування кліщового бореліозу (хвороби Лайма). Крім того, прозвучала інформація про сучасні аспекти лікування артеріальної гіпертензії; серцеву недостатність та імплементацію нових європейських рекомендацій 2016 року; гострий інфаркт міокарда та ЕКГ діагностику; інфузійну терапію в умовах денного стаціонару центрів первинної медико-санітарної допомоги; вроджені імунодефіцити у дітей та дорослих; полінейропатію та ін.

Під час конференції обговорили тематику планування сім’ї у практиці лікаря ЗПСМ. На завершення зібрання головний терапевт ДОЗ Аліна Костенко довела до відома присутніх нові дані щодо темпів виконання Урядової програми «Доступні ліки».

Того ж дня у приміщенні музею Державного патологоанатомічного центру пройшла інша науково-практична конференція. Лікарі-неврологи Хмельницької області заслухали лекції на тему: «Реаніматологія та неврологія: на межі спеціальностей. Розбір клінічних випадків». Досвідом з подільськими колегами ділилися член-кореспондент Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор Володимир Черній та кандидат медичних наук, доцент Андрій Семененко.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я