27.06.2017 — 14:59

У Кам`янці-Подільському відбулась обласна конференція з офтальмології

23-24 червня у Кам`янці-Подільському провели обласну науково-практичну конференцію «Сучасні питання в офтальмології». До участі у 2-денному заході запросили близько півсотні офтальмологів краю.

Основним спікером конференції була головний спеціаліст МОЗ зі спеціальності «Офтальмологія», доктор медичних наук, професор, завкафедрою офтальмології Національного медичного університету ім. О.  Богомольця Оксана Вітовська. Свою доповідь вона присвятила організації офтальмологічної допомоги хворим на глаукому в Україні.

Оксана Петрівна підкреслила, що у нашій державі протягом кількох попередніх років основною причиною інвалідності по зору залишається глаукома. Це дуже підступна хвороба, при якій підвищується внутрішньоочний тиск і пошкоджується зоровий нерв. Це, у свою чергу, призводить до незворотної втрати зору. Оксана Вітовська запевняє, що лише своєчасне виявлення, адекватне лікування, розуміння пацієнтом важливості дотримання режиму лікування може призвести до того, що зір буде збережено.

Про актуальність згаданого захворювання та необхідність профілактики очних недуг говорили директор Департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації Яків Цуглевич, заступник міського голови Кам`янця-Подільського з гуманітарних питань Вадим Савчук, начальник управління охорони здоров’я Кам`янець-Подільської міської ради Юрій Пливанюк, головний позаштатний офтальмолог ДОЗ ОДА Ірина Дарманська. Ірина Анатоліївна прочитала лекцію про сучасні підходи до передопераційної підготовки та післяопераційного лікування.

Під час науково-практичної конференції її учасники обговорили також шляхи удосконалення офтальмологічної допомоги в регіонах. Крім того, у ході візиту до Кам`янця-Подільського, Оксана Вітовська ознайомилась з роботою місцевої офтальмологічної служби, проблемами поліклінік, центральної районної та міської лікарень.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.