29.06.2017 — 10:51

Будьте обережними з вогнем!

З настанням літніх днів, кожну вільну хвилину більшість населення намагається проводити в лісі, на озері чи на присадибній ділянці. При цьому люди рідко замислюються над своєю поведінкою, особливо при поводженні з вогнем.

Щороку через безтурботне ставлення до лісових багатств з боку відпочиваючих, випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях та пустищах безжалісний вогонь знищує гектари «зелених легень». В результаті чого ліс перестає функціонувати як екологічна система, знищується все живе.

З пожежами або при спалюванні сухої рослинності, в атмосферу викидається величезна кількість шкідливих речовин: вуглекислий газ, чадний газ і окис азоту. Подібне задимлення впливає на стан здоров’я людей, особливо літніх, та дітей першого року життя і новонароджених. У останніх, під дією диму, збільшується частота вроджених вад серця і захворювань органів дихання. Від сильної трав’яної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту (зайці, їжаки, плазуни, земноводні).

Департамент екології та природних ресурсів закликає жителів на гостей Хмельниччини бути вкрай уважними та обережними в суху пору року під час відпочинку, не спалювати суху рослинність та сміття та дотримуватись правил пожежної безпеки в лісі.

 За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів ОДА.