29.06.2017 — 12:50

Відбулись громадські слухання: відкритий енергоефективний діалог

29 червня в залі засідань Шепетівської районної ради відбулися громадські слухання щодо вдосконалення Програми енергоефективності району. Захід був ініційований ГО «Європейська соціальна академія», яка реалізовує суб-грант «Енергоефективна реновація» у межах довгострокового міжнародного проекту CLEEN. Головна мета відповідної ініціативи – переглянути, обговорити та адаптувати «Програму енергоефективності Шепетівського району на 2012-2018 pp.» до європейських стандартів.

У заході взяли участь представники влади, освіти, культури, медицини, ЗМІ, бізнесу, що функціонує на території реалізації проекту, провідні експерти у галузі енергоефективності та лідери громадської думки Шепетівщини.

Перед присутніми виступили голова Шепетівської районної державної адміністрації Роман Підопригора, голова Шепетівської районної ради Петро Дзяворук, керівник проекту, експерт ГО «Європейська соціальна академія» Каріна Руда та представник компанії «Спеціалізовані енергетичні технології», провідний фахівець у галузі альтернативної енергетики Роман Михальчук. Ключовий меседж відкритого діалогу: енергоефективність – це не лише скорочення споживання дорогих імпортованих енергоносіїв, а й підвищення добробуту населення та турбота про довкілля.

У ході громадських слухань було обрано робочу групу із 9 експертів, які сформують вдосконалену Програму енергоефективності, а згодом – пролобіюють її прийняття в дію депутатським корпусом на черговій сесії Шепетівської районної ради.

За матеріалами Шепетівської РДА