18.04.2017 — 17:59

Для прискореної торгівлі з країнами Євросоюзу експортери Хмельниччини отримали майже півтисячі сертифікатів EUR.1

З початку 2017 року кількість виданих Хмельницькою митницею ДФС сертифікатів з перевезення товарів EUR.1 досягла 496 одиниць. У порівнянні з відповідним періодом минулого року експортерами краю видано більше майже на 100 сертифікатів.

Відповідно число європейських партнерів, які активно купляють продукцію, вироблену на Хмельниччині, на сьогодні досягло двох десятків країн. Що стосується товарів, які подільські виробники відправляють на експорт, то це передусім мед, крупи, збіжжя, солод, санітарно-технічні та електротехнічні вироби та продукція лісового господарства.

Як зазначають провідні фахівці Хмельницької митниці ДФС, надання сертифікаційних умов товарам українського походження, які експортуються до країн – членів ЄС, забезпечує дію  преференційних ставок ввізного мита.

З іншого боку перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно, без залучення митниці, визначає та декларує походження товарів на комерційних товаросупровідних документах, що дозволяє прискорити процедуру експорту товару. При цьому строк дії статусу схваленого експортера не обмежений у часі.

За інформацією ГУ ДФС у Хмельницькій області