03.07.2017 — 14:45

На Хмельниччині 13,3 тисячі одержувачів субсидій подали заяви на отримання частини зекономленої суми субсидії

За розрахунками підприємств-надавачів послуг загальна сума невикористаних субсидій, що повертаються до бюджету, станом на 23.06.2017 року складала 508,7 млн. грн., у тому числі: за послугу з газопостачання – 426,8 млн. грн., з теплопостачання – 51,6 млн. грн., з постачання холодної та гарячої води і водовідведення – 18,0 млн. грн., з електропостачання – 12,3 млн. гривень.

Підприємствами-надавачами послуг з газо- та електропостачання передано структурним підрозділам з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів списки на 117,7 тис осіб, які мали на рахунках зекономлені суми невикористаної субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення.

Структурними підрозділами з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів проведено роботу щодо повідомлення зазначених у списках осіб про необхідність подання до 1 вересня заяви, на підставі якої буде проведено виплату частини невикористаної субсидії.

Крім того, за домовленістю з ПАТ «Хмельницькобленерго», ТОВ «Хмельницькгаз збут», ДП ПАТ «Шепетівкагаз» в платіжних повідомлення тих абонентів, в яких була невикористана сума субсидії, має бути зазначено інформацію про необхідність подання до 1 вересня заяви управлінню соціального захисту населення.

Станом на 23.06.2017 року 13,3 тисячі одержувачів субсидій подали заяви на отримання частини зекономленої суми субсидії.