04.07.2017 — 16:00

Управління Держпраці: робота з децентралізації владних повноважень у сфері законодавства про працю триває

Начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков продовжує зустрічі з керівниками об’єднаних територіальних громад, міських рад щодо реалізації повноважень у сфері законодавства про працю. Днями такі зустрічі відбулися з представниками Шепетівської міської ради, Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади та Судилківської територіальної громади.

Основне питання зустрічей – обговорення реалізації Постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Відповідно до якої у штатному розписі кожної об’єднаної територіальної громади, міської ради має з’явитися посада інспектора праці.

Інспектори з питань праці при органах місцевого самоврядування здійснюватимуть контроль з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, та належного оформлення трудових відносин.  Перевірки Управління Держпраці не відміняються та будуть проводитися паралельно. Виконавчі органи рад та громад також перевірятимуться щодо здійснення ними інспекційної діяльності по додержанню законодавства про працю.

Інформаційно:

Сьогодні набуло рішення Полонської міської ради ОТГ,  яким затверджено структуру та передбачено посаду головного спеціаліста з питань додержання законодавства про працю.

Рішенням сесії Славутської міської ради доповнено «Відділ праці Управління соціального захисту населення» новою штатною одиницею – головним спеціалістом – інспектором праці.

У Волочиській міській раді ОТГ планується створити окремий структурний підрозділ – Відділ праці та зайнятості населення, до якого входитимуть два інспектори праці. На сьогодні розроблене примірне Положення про Відділ та Посадова інструкція інспектора праці.

У Чемеровецькій селищній раді оголошено конкурс на заміщення вакантної посади інспектора праці.

У Кам’янець-Подільській міській раді планується надати відповідні повноваження у сфері законодавства про працю Відділу соціально-трудових відносин Департаменту соціального захисту населення. Наразі вирішується чисельність інспекторів праці.

У Старокостянтиніській міській раді проводиться відповідна робота щодо включення до структури виконавчого комітету додаткових штатних одиниць – інспекторів праці.