04.07.2017 — 16:42

Відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння впровадженню заходів щодо захисту прав інтелектуальної власності при облдержадміністрації

4 липня під головуванням т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння впровадженню заходів щодо захисту прав інтелектуальної власності при облдержадміністрації.

Учасники засідання відмітили, що в сучасних умовах вкрай важливо змінювати ставлення споживачів до придбання підробок, враховуючи повагу до прав інтелектуальної власності, формувати раціональну модель споживання та підвищувати рівень обізнаності жителів області про ризики і наслідки придбання контрафактних товарів.

Як відмітив Олег Гуменний: «Підробки та піратство залишаються проблемою національної економіки, оскільки вони знижують частку законної продукції в країні і сприяють розвитку «тіньової економіки», яка позбавляє місцеві бюджети доходів для реалізації соціальних проектів, підриває інвестиційний клімат, наражає споживачів на небезпеку, пов’язану зі споживанням небезпечних товарів».

Під час засідання обговорено питання захисту прав інтелектуальної власності в аудіовізуальних засобах масової інформації, стану боротьби з контрафактною продукцією в Україні та у Хмельницькій області та реорганізації державних органів, що здійснюють функції з реалізації державної політики у сфері інтелектуальної власності.

Про головну тематику порушених питань інформували представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в області, заступник начальника юридичного відділу ППФ «Пахаренко і партнери» та представник у справах інтелектуальної власності в області.

Також учасниками наради було наголошено на тому, що одним з найважливіших напрямків стратегії інтеграції України до Європейського Союзу та світового співтовариства в цілому є створення національної системи захисту прав інтелектуальної власності.

Сформовані за підсумками спільного засідання пропозиції до чинної нормативно-правової бази будуть направлені на розгляд центральним органам виконавчої влади України.