04.07.2017 — 15:38

Чергову відеоселекторну нараду МОЗ присвятив реформуванню галузі

4 липня Міністерство охорони здоров’я провело селекторну нараду. У режимі відеоконференції з регіонами спілкувався заступник Міністра Павло Ковтанюк. Посадовець поінформував учасників селекторної наради про перспективи ухвалення Верховною Радою України законодавства щодо реформування охорони здоров’я, заслухав звіти регіонів про виконання Закону про автономізацію медичних закладів, поцікавився темпами формування госпітальних округів.

Також Павло Анатолійович відповів на запитання керівників структурних підрозділів на місцях, головних лікарів обласних, центральних районних, клінічних лікарень, багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування.

Запитання, зокрема, стосувалися перспектив впровадження елементів страхової медицини; вироблення єдиної методики розрахунку платних медичних послуг, які в майбутньому надаватимуть заклади охорони здоров’я; питань оподаткування; методичних рекомендацій автономізації ЛПЗ; питань ліцензування та акредитації закладів тощо.

Від Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації участь у відеоселекторній нараді взяли директор Яків Цуглевич, його заступники Тетяна Косовська та Наталія Федів, керівники структурних підрозділів ДОЗ, представники окремих ЛПЗ міста та області. Керівництво ДОЗ також надіслало до Міністерства охорони здоров’я актуальні питання, що стосуються проведення реформування галузі, госпітальних округів та рад, а також автономізації закладів охорони здоров’я.

На завершення відеоселекторної наради заступник Міністра Павло Ковтанюк підтримав прагнення регіонів частіше спілкуватися щодо проблемних питань реформування галузі.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.