05.07.2017 — 17:45

О.Корнійчук: Збільшення терміну експлуатації доріг – наше спільне завдання

Питання встановлення вагових комплексів на основних дорожних розв’язках області обговорено 5 липня під головуванням голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука за участю представників чеської компанії.

Адже щорічно в період підвищеної температури на автомобільних дорогах області виникає критична ситуація у зв’язку з рухом перевантажених транспортних засобів, які в кінцевому результаті знищують дорожнє покриття.

Чеська компанія Camea пропонує встановити на території області статичні вагові комплекси, які вмонтовуються у дорожнє покриття та дозволяють вимірювати максимальне навантаження на вісь транспортного засобу, а також проводити класифікацію транспортних засобів. Вартість мінімального вагового комплексу перевищує 3 млн.гривень. Такі комплекси розміщені у країнах ЄС, зокрема у Австрії, Чехії.

Обговорюючи можливість встановлення такого вагового комплексу на території області, голова адміністрації наголосив на тому, що необхідно ознайомитись з критеріями його роботи та визначити місця для його встановлення, а головне – вивчити чи придатні такі комплекси для українських доріг.

«Варто відмітити, що Міністерством інфраструктури України зараз вирішується питання щодо передачі для Хмельницької області ще двох контрольно-вагових комплексів», – зазначив Олександр Олександрович.

«Нам потрібно зважити усі чинники, адже фіксація таким статичним ваговим комплексом не буде офіційним доказом перенавантаження транспортного засобу, і тільки після здійснення контрольного зважування можливо буде притягнути до відповідальності водіїв транспортних засобів, що порушують норми вантажопідйомності. Також для ефективної роботи потрібно вивчити питання функціонування таких комплексів на сусідніх територіях», – підкреслив очільник області.