06.07.2017 — 16:53

Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз побувала з робочим візитом на Хмельниччині

06 липня Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз відвідала з робочим візитом Хмельниччину. Очільниця служби побувала у Дунаєвецькому та Кам’янець-Подільському районах, поспілкувалась  з колективами управління Державної казначейської служби України у районах.

Під час зустрічей обговорювались питання щодо вдосконалення казначейського обслуговування бюджетних коштів на територіальному рівні та основних аспектів фінансування району.  Крім того, Тетяна Слюз оглянула приміщення Дунаєвецького казначейства та умови праці його працівників.

Також Голова Державної казначейської служби України провела нараду з головами об’єднаних територіальних громад та іншими розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів.

Очільниця Держказначейства ознайомила присутніх з інноваціями в діяльності відомства, які впроваджуються як на підставі законодавчих, так і власних ініціатив.

Сьогодні казначейство – один з учасників реформи системи бухгалтерського обліку в державному секторі відповідно до стратегії модернізації системи управління держфінансами. Мета реформи — вдосконалення системи бухгалтерського обліку та фінансової звітності в державному секторі з урахуванням вимог міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

Під час нарад обговорювались питання змін в бюджетному і податковому законодавстві, виконання дохідної частини державного та місцевих бюджетів в цілому по Україні, також було обговорено низку питань фінансування регіону, обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів на територіальному рівні.

Говорячи про важливі напрями діяльності Казначейства, Тетяна Слюз окреслила основні переваги системи дистанційного обслуговування ПТК «Клієнт Казначейства-Казначейство», а також вела мову про централізацію обслуговування державного бюджету за доходами та видатками, особливості переходу на електронну подачу звітності розпорядниками бюджетних коштів з 1 січня 2018 року.

Також голова казначейської служби завітала у гості до дітей зі Сходу країни, що прибули на відпочинок у дитячий табір «Дністровська Чайка» (с.Врублівці Кам’янець-Подільського району). Діти не лише мають змогу гарно відпочити, але й познайомитись із культурою та побутом Західної України, помилуватись мальовничими краєвидами та пам’ятками архітектури Кам’янеччини. Малеча отримала у подарунок від поважної гості шкільні книги, підібрані індивідуально для кожної дитини відповідно до її віку.

Ще однією не менш важливою подією для Тетяни Слюз у ході візиту на Поділля стала зустріч з військововслужбовцями Кам’янець-Подільського військового гарнізону, в тому числі військовослужбовцями 48 бригади. Голова Казначейства України подякувала нашим захисникам за гідне виконання свого почесного обов’язку – захисту Батьківщини. Вона побажала їм міцного здоров’я та мирного неба над головою.

За інформацією Кам’янець-Подільської та Дунаєвецької райдержадміністрацій