07.07.2017 — 09:41

   Стрільба кульова – чемпіонат України

І знову порадували нас хорошими результатами представники кульової стрільби – цього разу на чемпіонаті України серед дорослих. У стрільбі з пневматичної гвинтівки з оптичним прицілом по рухомій мішені  конкуренція була дуже високою, адже українські спортсмени є лідерами як на європейських, так і світових чемпіонатах. І тому як у жінок, так і у чоловіків за медалі боролись заслужені майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу, відомі у світі спортсмени.

Тим вагоміший успіх наших земляків. Майстер спорту Денис Баблюк, після  першої половини вправи ГП-12 – 30 пострілів повільного бігу займав сьоме місце. Але у другій половині  – 30 пострілів швидкого бігу, яка є найскладнішою у кульовій стрільбі, адже мішень з’являється у  вікні пробігу лише на 2,5 секунди, долаючи його з величезною швидкістю, проявивши витримку та високу майстерність, Денис показав найкращий результат і вийшов на загальне третє місце, перевиконавши при цьому норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Третє – четверте місце у вправі ГП-11 – 20 пострілів повільного та 20 швидкого  поділила з заслуженим майстром спорту, дванадцятиразовою чемпіонкою Європи та восьмиразовою чемпіонкою світу Вікторією Рибоваловою  з Дніпра  наша Крістіна Гілевич –  майстер спорту, багаторазова чемпіонка України серед дівчат та юніорок, що також є вагомим здобутком  молодої спортсменки. Враховуючи вік хмельничан – Денису 16, Крістіні 15 років, при умові нормального фінансового забезпечення у них є реальні шанси проявити себе і на міжнародних змаганнях.

Голова федерації П.Бардецький