07.07.2017 — 15:02

57 генеральних планів розроблено впродовж першого півріччя 2017 року

04 липня відбулась нарада з керівниками органів містобудування та архітектури міст та районів області присвячена підведенню підсумків за перше півріччя поточного року та з нагоди професійного свята – Дня архітектури України.

Головний архітектор області Дунаєвська Ірина Михайлівна звернула увагу присутніх на необхідність продовження розроблення містобудівної документації різних рівнів такої, як схем планування території районів, генеральних планів населених пунктів області.  Відзначила хорошу роботу Білогірського районного архітектора Кривого Василя Дмитровича, на протязі першого півріччя у районі розроблено генеральні плани для 22 населених пунктів, найкращий показник серед районів області.

Станом на липень 2017 по області розроблено 57 генеральних планів в порівнянні за весь 2016 рік всього 56.

Генеральний план є найважливіший документ у сфері містобудування, який відображає процес розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту. Цей документ визначає як поточний стан розвитку міста (селища, села), так і перспективу розвитку на найближчі 15-20 років. Головний архітектор області акцентувала увагу, що план зонування території та план земельно-господарського устрою населеного пункту повинні бути невід’ємними частинами генерального плану, щоб забезпечити планомірний розвиток відповідних територій та будівельної галузі загалом.