10.07.2017 — 18:10

Відбулася чергова нарада щодо результатів роботи мобільних груп

Сьогодні під головуванням т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулася чергова нарада з представниками контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі.

На нараді обговорено план заходів на найближчий тиждень щодо виявлення порушень у галузі пасажирських перевезень. Зокрема, триватимуть перевірки дотримання перевізниками вимог щодо видачі квитків пасажирам та належного технічного стану транспортних засобів. Також документуватимуть факти здійснення зупинок у невстановлених місцях.

Заступник начальника управління Укртрансбезпеки в області Сергій Панчук поінформував про результати роботи за минулий тиждень. Він зазначив, що в період з 03.07.17 по 07.07.2017 р. працівниками управління складено 49 актів порушення ЗУ “Про автомобільний транспорт”.

З них – 12 актів на автобуси (неналежний технічний стан), 1 акт за допущене перевантаження транспортного засобу при виконанні вантажних перевезень (нараховано 20 євро),  1 акт щодо нелегального надання послуг з пасажирських перевезень, 7 актів за безквиткове перевезення пасажирів,  14 актів на вантажні перевезення через відсутність обов’язкових супровідних документів,  9 актів  за неналежний технічний стан транспортного засобу при вантажних перевезеннях, 3 акти на автобуси, що виконували регулярні перевезення без обов’язкових документів,  5 актів за порушення режимів праці і відпочинку,  3 акти за відсутність знаку держави при здійсненні  міжнародних вантажних перевезень.

Також на нараді обговорили питання щодо забезпечення належного функціонування габаритно-вагового комплексу, зокрема, щодо проведення ремонтів майданчиків для встановлення комплексу на окремих автошляхах.

За результатами наради Олег Вікторович надав відповідні доручення. Посадовець наголосив, що усі перевізники, які здійснюють пасажирські перевезення мають працювати у правовому полі та при наявності відповідних дозвільних документів. Тому, необхідно активізувати роботу спрямовану на виявлення “нелегальних” перевізників із залученням громадських організацій.