10.07.2017 — 15:55

В облдержадміністрації підведено підсумки роботи в сфері цивільного захисту за ІІ квартал

7 липня під головуванням  начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євгена Данилюка відбулася нарада, на якій було підведено підсумки роботи органів управління у сфері цивільного захисту населення області за ІІ квартал 2017 року та визначено основні завдання на ІІІ-й квартал 2017 року.

Участь в нараді взяли  начальник  відділу техногенної безпеки ГУ ДСНС в області Дмитро Стецюк, начальник навчально – методичного центру ЦЗ та БЖД в області Альона Мул, начальник обласних курсів цивільного захисту Микола Гринчук, працівники управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, начальники управлінь, відділів, секторів, головні спеціалісти з питань ЦЗН міст обласного значення та районів області, посадові особи, які відповідають за планування та реалізацію цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах.

В ході наради проведено аналіз діяльності органів управління у сфері цивільного захисту райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських (міст обласного значення) рад щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту у ІІ кварталі 2017 року.

Дмитро Стецюк  довів основні вимоги наказу МВС від 06.02.2017 №92 «Про затвердження Інструкції з організації перевірок діяльності місцевих державних адміністрацій», а також визначив основні проблемні питання, що були виявлені під час комплексних та контрольних перевірках у 2017 році.

Також на нараді було обговорено шляхи вирішення проблемних питань, пов’язаних з організацією заходів з запобігання виникненню пожеж в природніх екосистемах та реагування на них в пожежонебезпечний період; приведення в належний стан та утримання захисних споруд цивільного захисту; удосконалення системи оповіщення населення про надзвичайні ситуації; функціонуванням місцевих служб цивільного захисту; забезпеченням працюючого і непрацюючого населення засобами індивідуального захисту; виконання рішень обласної евакуаційної комісії; організацією навчання керівного складу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту.

Начальником сектору з питань ЦЗН Ізяславського району Анатолієм Радкевичем продемонстровано зразок акустичної системи, яка може використовуватись для модернізації системи оповіщення.

В цілому організацію роботи органів управління єдиної системи цивільного захисту в ІІ кварталі 2017 року визначено такою, що відповідає вимогам.

За результатами наради прийнято протокольне рішення, яким визначено завдання у сфері цивільного захисту на ІІІ-й квартал 2017 року та встановлено терміни їх виконання.

За інформацією управління цивільного захисту  облдержадміністрації