11.07.2017 — 15:50

О.Гуменний: Громадяни мають отримувати якісні адміністративні послуги

Наразі реформування системи надання адміністративних послуг є складовою реформ, які впроваджуються в Україні, та безпосередньо пов’язане з децентралізацією владних повноважень та зміною адміністративно-територіального устрою.

Тому, 11 липня, з метою розв’язання питань, які виникають під час отримання громадянами та суб’єктами підприємництва адмінпослуг, під головуванням т.в.о. заступника голови адміністрації Олега Гуменного, проведено робочу нараду щодо дотримання вимог законодавства про надання адміністративних послуг.

Варто зазначити, що з липня 2016 року у зв’язку з реформуванням органів юстиції та ліквідацією районних, міськрайонних управлінь юстиції області забезпечено державну реєстрацію громадських організацій, роботодавців, організацій профспілок, інших громадських формувань через ЦНАПи.

На місця передано повноваження з державної реєстрації бізнесу та речових прав на нерухоме майно, реєстрації місця проживання, отримання відомостей з Державного земельного кадастру.

Також, на даний час на місцевому рівні впроваджуються заходи з підтримки захищених носіїв ключової інформації у зв’язку із зміною системи використання адміністраторами ЦНАПів особистих ключів доступу до державних реєстрів.

“Починаючи з 17 серпня 2017 року програмне забезпечення державних реєстрів, до яких адміністратори отримали доступ, буде переведено в режим роботи із підтримки виключно захищених носіїв ключової інформації (ЗНКІ), ” – наголосив Олег Гуменний і зазначив, що це означає необхідність нової генерації ключів. Копіювання раніше отриманих особистих ключів є технічно неможливим.

Під час наради представники об’єднаних територіальних громад та центрів надання адміністративних послуг мали можливість отримати для себе відповіді та роз’яснення з питань дотримання вимог законодавства щодо реєстрації громадських формувань через ЦНАПи, зміни системи використання адміністраторами ЦНАПів особистих ключів доступу до державних реєстрів, про діючий порядок та умови видачі дозволу на спеціальне водокористування та видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності.