11.07.2017 — 17:00

Увага! Розпочато громадське обговорення щодо продовження експлуатації енергоблоку №1  ХАЕС

Обласна державна адміністрація інформує про початок громадського обговорення стосовно продовження терміну експлуатації енергоблоку №1 Відокремленого підрозділу «Хмельницька атомна електрична станція».

13 грудня 2018 року закінчується 30-річний проектний термін експлуатації енергоблоку №1 ВП Хмельницька АЕС.

Відповідно до схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 року №1071-р «Енергетичної стратегії України на період до 2030 року» керівництвом станції виконується великий обсяг робіт щодо забезпечення і обґрунтування можливого продовження терміну експлуатації енергоблоку з дотриманням, встановлених чинними нормами і правилами вимог ядерної та радіаційної безпеки.

Заключне рішення про продовження експлуатації ядерної установки енергоблоку №1 буде приймати Державна інспекція ядерного регулювання України після вивчення та затвердження Звіту с періодичної переоцінки безпеки, але цьому буде передувати робота з громадськістю шляхом проведення громадського обговорення та громадських слухань щодо продовження експлуатації ядерної  установки енергоблоку №1.

Обласна державна адміністрація, керівництво ВП Хмельницька АЕС проводять відкриту політику стосовно інформування громадськості з усіх питань з метою надання відповіді на зауваження щодо продовження терміну експлуатації енергоблоку №1.

Актуальна інформація регулярно оновлюється на інформаційному сайті ВП ХАЕС та у засобах масової інформації.

Контактна інформація для надання запитань і зауважень наведена на офіційному сайті станції за адресою https://www.xaec.org.ua.

З метою безпосереднього спілкування з фахівцями станції з питань організації зустрічей, екскурсій прохання звертатися за контактними телефонами інформаційного центру роботи з громадськістю та засобів масової інформації Відокремленого підрозділу «Хмельницька атомна електрична станція» – (03842)40546,  (03842)63793.