12.07.2017 — 10:58

Команда жінок – третя в Україні у багатоденній гонці

З 05 по 09 липня збірна команда області у складі чотирьох спортсменок: Христини Радіонової, Вікторії Мельничук, Вероніки Шуть та Ніни Грузевич – взяла участь у чемпіонаті України з велоспорту на шосе у багатоденній гонці та гонці в гору. Змагання пройшли в околицях Львова.

В перший день командний пролог дівчата проїхали з п’ятим часом. На другому етапі у груповій гонці наміри хмельничан поборотися за медалі продемонструвала Христина, зі стокілометровою дистанцією вона впоралась четвертою.

На третьому етапі багатоденної гонки розіграли ще й медалі чемпіонату України у гонці в гору. Найближчою до п’єдесталу була Христина Радіонова – шосте місце. Вероніка Шуть – тринадцята, Ніна Грузевич – п’ятнадцята, Вікторія Мельничук – двадцята. З таким результатом у командному заліку Хмельницької області у цьому виді стала другою.

У груповій гонці четвертого дня змагань свій вклад в успіх нашої команди зробила Ніна Грузевич. Цього разу вона фінішувала найвище – на сьомій позиції, тоді як партнерки по команді – у другому десятку. На останньому етапі Христина фінішувала дев’ятою, Ніна – десятою, Вероніка – шістнадцятою, а Вікторія – дев’ятнадцятою.

У підсумку, в особистому заліку багатоденної гонки спортсменки області розташувались наступним чином: 10 місце – Христина Радіонова, 11 місце – Ніна Грузевич, 14 місце – Вероніка Шуть, 17 місце – Вікторія Мельничук. Однак, цього вистачило, щоб команда Хмельницької області стала бронзовим призером чемпіонату України серед жінок. Попереду тільки команди Миколаївської та Львівської областей.

Після завершення змагань, двоє спортсменок збірної команди області, Ніна Грузевич та Христина Радіонова, вилетіли до Швейцарії для участі у тренувальному таборі для перспективних спортсменів, організованому Всесвітнім союзом велосипедистів (UCI), що триватиме до вересня поточного року.