12.07.2017 — 14:12

Хмельницьку АЕС відвідали діти з Луганщини  

 

12 липня Хмельницьку АЕС відвідали діти з Луганщини, які відпочивають у літньому таборі «Країна мрій». Дитячий табір відпочинку, який знаходиться в зоні спостереження Хмельницької АЕС, вже не вперше приймає школярів зі сходу. Станиця Луганська, Петропавлівка, Сотенне, Верхньобогданівка – такий не повний перелік прифронтових населених пунктів, з яких прибули діти.

Не перша екскурсія дітей зі сходу і на Хмельницьку АЕС, але якщо перший раз це була не велика кількість, то нині учасників у кілька разів більше. Дещо сумні обличчя та серйозні погляди дали зрозуміти, що це інші діти, для яких про військові дії відомо не з телевізора.

Знайомство із ядерною галуззю та основами роботи атомної станції, яке розпочали луганчани в інформаційному центрі ХАЕС, працівники підрозділу прикрасили невеличкими подарунками, які приємно здивували дітей. Мали нагоду діти побувати і біля атомної станції та пересвідчитися, що такий енергетичний велет надійно та безпечно функціонує.

«За атомною енергетикою майбутнє»,- констатує по завершенню екскурсії супроводжуюча, вчитель фізики з Станиці Луганської Ольга Макєрова, яка знає про всі мінуси теплової електростанції, проживаючи неподалік Луганської ТЕС, та якою важкою і небезпечною є праця шахтарів.

Проходячи морально-психологічну  реабілітацію у таборі відпочинку, діти з Луганщини отримали ще й гарні враження, відвідавши місто атомників.