13.07.2017 — 14:59

Увага, ботулізм!

З настанням літнього сезону, який характеризується різким підвищенням температури навколишнього середовища, набувають все більшої актуальності питання профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Відповідно до інформації, що надходить від лікувальних закладів Міністерства охорони здоров’я України, протягом поточного року в Україні зареєстровано 38 випадків захворювання людей на ботулізм, серед яких зафіксовано 6 летальних випадків.

В зв’язку з цим, наголошуємо про небезпеку вживання в’ялених рибних продуктів, особливо, що реалізуються поза межами закладів торгівлі та громадського харчування.

Адже ботулізм – хвороба що виникає в результаті отруєння токсинами бактерій і характеризується важким ураженням центральної вегетативної нервом системи, а ускладнення при ботулізмі можуть привести до летального результату.

У випадку виявлення перших ознак харчового отруєння (слабкість, підвищення температури тіла, нудота, біль в животі тощо) не займайтесь самолікуванням, а терміново зверніться до найближчої лікувальної установи за допомогою медпрацівників.