13.07.2017 — 17:12

Біогаз – природне джерело енергії

Сьогодні до Теофіпольського району завітала делегація представників Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, які разом з першим заступником голови райдержадміністрації Петром Вільшинським та представниками відділу економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації ознайомилися з будівництвом біогазової установки по комплексному виробництву електроенергії з біогазу.

Також було оглянуто комплекс з переробки органічних відходів і силосу в біогаз для виробництва електричної та теплової енергії. Сировиною для вироблення електроенергії з біогазу є відходи: тваринницьких підприємств (свиноферм), жому бурякового з цукрового заводу, силосу. Вироблена електроенергія з біогазу буде використовуватися для потреб підприємства, промислової галузі, населення району та реалізації у сусідні райони.

Біогазова установка – це найактивніша система очищення. Вона переробляє відходи в біогаз і біодобрива, що дозволяє запобігти викиду метану в атмосферу. Його уловлювання – найкращий спосіб запобігання глобального потепління.

Передбачено 2 черги будівництва біогазової установки. Першу чергу планується ввести в дію у ІІІ кварталі 2017 року, другу чергу – до кінця 2017 року. Потужність першої черги становитиме 5 МВт, потужність другої черги – 10 МВт.