14.07.2017 — 09:54

Запрошуємо до участі у Всеукраїнському фестивалі-показі етнічного та стилізовано-етнічного одягу та аксесуарів «Аристократична Україна»

22 липня 2017 року на території історико-культурного комплексу Замок-музей Радомисль проходитиме другий Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного та стилізовано-етнічного одягу та аксесуарів «Аристократична Україна».

Фестиваль відбувається з метою популяризації відродження культурних традицій України, розвитку культурної й народної дипломатії між етносами й національними меншинами, що вважають своєю Батьківщиною Україну та представниками народів, що проживають на території України. Зокрема, у 2016 році в рамках показів відвідувачам фестивалю було продемонстровано українське автентичне вбрання Полтавщини, Донеччини та Волині. Окрім популярних в Україні дизайнерів, у фестивалі взяли участь представники з посольств таких країн як Малайзія, Польща та Південна Корея, котрі представили свою національну культуру.

Фестиваль «Аристократична Україна» сприятиме пізнанню етнографічної та культурної спадщини і досягнень регіонів України, популяризації етнічного одягу у молодіжному середовищі та серед громадян інших країнах світу. Також проведення подібних культурних заходів позитивно впливатиме на удосконалення майстерності та підвищення художнього рівня майстринь, що працюють в напрямку етно-стилю в сучасному одязі та аксесуарах, а також сприятиме підвищення самооцінки у звичайних жінок, що братимуть участь в показах в якості моделей.

Під час фестивалю на території історико-культурного комплексу Замок-музей Радомисль відбуватиметься ярмарок-продаж робіт українських дизайнерів та народних майстринь.

Організатори фестивалю – історико-культурний комплекс Замок- музей Радомисль, ГО «Громадський інформаційний простір» за підтримки народного депутата України Ольги Богомолець.

До участі в фестивалі запрошуються народні умільці з Хмельниччини.

Контактна особа від оргкомітету фестивалю: Руслан Велігодський, [email protected], моб.тел: 050 856 57 30

Детальніше про фестиваль можна дізнатись ТУТ