14.07.2017 — 16:17

Відбулося чергове засідання колегії Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації  

 

14 липня відбулося засідання колегії Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

На порядок денний були винесені питання про підсумки роботи Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької обласної державної адміністрації за I півріччя 2017 року та «Про раціональне використання природних ресурсів».

Під час розгляду запланованих питань керівники структурних підрозділів Департаменту поінформували про роботу у звітному періоді.

Відповідно до природоохоронного законодавства та Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» здійснювався розгляд документів щодо отримання суб’єктами господарювання документів дозвільного характеру.

Протягом I півріччя 2017 року Департаментом видано 166 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, видано 149 дозволів на спеціальне водокористування, зареєстровано 221 декларацію про утворення відходів, погоджено та внесено в реєстр 55 паспортів місць видалення відходів, затверджено 17 реєстрових карт об’єктів утворення відходів, з яких 8 реєстрових карт внесено до реєстру об’єктів утворення відходів, також розглянуто та затверджено 2 реєстрові карти об’єктів оброблення та утилізації відходів. Погоджено 19 підприємствам технічні паспорти відходів.

Розглянуто та погоджено 5 заяв про наміри, видано 5 висновків державної екологічної експертизи, у тому числі 4 – позитивних, 1 – направлено на доопрацювання, погоджено 1120 проектів землеустрою, щодо відведення земельних ділянок, укладено 5 договорів оренди водних об’єктів в комплексі із земельними ділянками водного фонду (проведено державну реєстрацію 3 договорів оренди, 2 договори – передані орендарям для державної реєстрації).

Заслухавши та обговоривши доповіді, колегія прийняла відповідні рішення.

За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації