16.07.2017 — 10:01

Президент привітав українців із 27-ю річницею прийняття Декларації про державний суверенітет України

Сьогодні виповнюється 27-ма річниця від дня, коли Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України, зробивши перший юридичний крок до виходу з радянської тоталітарної імперії та початку нового етапу українського державотворення.

«Сьогодні, як і сто років тому, наші воїни зі зброєю в руках боронять від російського агресора державний суверенітет України», – йдеться у зверненні Президента України до Українського народу з нагоди 27-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України

«Свобода має високу ціну. Протягом 20-х – 90-х років минулого століття тривав визвольний рух Українського народу за державну незалежність України. Своє право на власне майбутнє ми відстояли під час Помаранчевої революції. Європейський вибір України виборювався мільйонами громадян під час Революції Гідності. За нього віддали своє життя Герої Небесної Сотні», – наголосив Глава держави.

Президент у своєму зверненні також зазначає, що «проголошений Рік Української революції 1917 – 1921 років спонукає звернути увагу на схожість у процесах руйнування імперій. Саме 100 років тому на уламках колишньої Російської імперії вирувало національне піднесення поневолених народів».

«У надскладних умовах ми наполегливо реформуємо практично усі сфери життя країни і вже маємо позитивні зрушення. Вперше за багато років покращено показники інвестиційної привабливості України, що відкриває перспективу для впевненого економічного росту», – йдеться у зверненні.

Президент також наголошує, що в умовах гібридного протистояння з Російською Федерацією та втрати значної частини економічного потенціалу країни нам вдалося цього року перейти до підвищення соціальних стандартів – зросла мінімальна заробітна плата та пенсії.

Петро Порошенко зазначає, що завершено найскладніший, фінальний етап набуття чинності Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом, а «відчинені завдяки безвізовому режиму двері Євросоюзу є справжнім визнанням наших здобутків на шляху реформ».