17.07.2017 — 15:02

Аудитори Хмельниччини протягом І півріччя  виявили втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму понад 24 млн  грн.

За результатами проведення ревізій та аудитів фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області протягом 6-ти місяців поточного року виявлено втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 24,6 млн. грн.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат, в тому числі з  урахуванням виявлених порушень у попередніх звітних періодах, на суму понад 11 млн. грн.

До бюджетів всіх рівнів надійшло коштів на суму понад 3,6 млн. грн.

За допущені фінансові порушення 26 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

За матеріалами 18 ревізій правоохоронні органи розпочали 11 досудових розслідувань та вручили 5 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано 16 фінансових санкцій у вигляді призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень розпорядникам бюджетних коштів.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України з початку  року надіслано відомості щодо 4 виявлених фінансових операцій, які  підлягають фінансовому моніторингу, на суму 8,9 млн. грн.

Економічний ефект від впровадження 34 пропозицій, наданих за результатами проведених державних фінансових аудитів становить майже 6,9 млн. грн.

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області