21.07.2017 — 09:18

Проект обласної служби зайнятості «Робота з громадами – новий рівень»

У рамках адміністративно – територіальної реформи, як в області, так і в цілому по Україні, продовжується утворення об’єднаних територіальних громад. Для наближення соціальних послуг до клієнтів, в кожній ОТГ створюється доступна для мешканців система оперативного і безперешкодного реагування на їх потреби у сфері соціального захисту.

З метою об’єднання зусиль фахівців служби зайнятості з місцевими органами влади, зацікавленими соціальними партнерами, роботодавцями, координації спільних дій щодо забезпечення зайнятості мешканців громад, Хмельницькою обласною службою зайнятості запроваджується комплексний проект «Робота з громадами – новий рівень» (далі — Проект).

Проект реалізовується базовими центами зайнятості в усіх діючих ОТГ області, з подальшим залученням новостворених територіальних громад.

Основними завданнями проекту є:

  1. Інформування та консультування населення та роботодавців про:

– послуги служби зайнятості та законодавство про зайнятість населення і загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття;

– попит на робочу силу;

– професійно–кваліфікаційний склад шукачів роботи;

– методи пошуку роботи;

– можливість започаткування власної справи;

– можливість реєстрації в центрі зайнятості, у тому числі з використанням сервісу «Електронна черга» (за наявності доступу до Інтернету).

  1. Презентація актуальних та перспективних професій, освітніх послуг навчальних закладів, зокрема, ЦПТО ДСЗУ.
  2. Надання профорієнтаційних послуг.

  Учасники Проекту: об’єднані територіальні громади, роботодавці, які провадять, діяльність на території громади, соціальні партнери, зайняте та незайняте населення громади, інші особи, які добровільно  виявили бажання взяти участь в Проекті.

         Термін реалізації Проекту:  протягом 2017 року

Про хід реалізації Проекту та його результати читайте в місцевих засобах масової інформації, на WEB-порталі, сторінках Youtube та в мережі Fасеbооk Хмельницького центру зайнятості, сайтах соціальних партнерів.

До відома: Завдяки налагодженій роботі з територіальними громадами, протягом першого півріччя 2017 року, понад 5,2 тис. безробітних було працевлаштовано на постійне місце роботи, 2,6 тис. залучено до тимчасової зайнятості. Для 2,1 тис. осіб було організовано професійне навчання.

Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ