21.07.2017 — 11:56

До уваги отримувачів субсидій, які мали на рахунках зекономлені суми невикористаної субсидії

У зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року №300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» проводиться організаційно-правова робота щодо реалізації Програми житлових субсидій з урахуванням прийнятих змін.

Невикористані суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення в обсягах, що не перевищують вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії, відтепер не залишатимуться на рахунках отримувачів в організаціях, а перераховуватимуться на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачуватимуться через  відділення поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта”. Зазначена виплата відбувається на підставі списків таких осіб, які подаються підприємствами – виробниками/виконавцями послуг з газо-, електропостачання в паперовому та електронному вигляді структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

Списки осіб, у яких зазначаються відповідні суми невикористаної субсидії, подаються до 1 червня управлінню соціального захисту населення підприємствами – надавачами послуг.

Управління соціального захисту має повідомити зазначених осіб про необхідність подання до 1 вересня заяви, в якій вказується спосіб виплати (банк або пошта) та необхідні реквізити, зокрема, особовий рахунок одержувача в банківській установі.

В області проводиться робота щодо монетизації невикористаних сум субсидій, підприємствами – виробниками/виконавцями послуг з газо- та електропостачання передано структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списків на 117,7 тис. осіб, які мали на рахунках зекономлені суми невикористаної субсидії для відшкодування витрат на оплату з газо – та електропостачання для індивідуального опалення.

Орієнтовна сума частини невикористаної субсидії, яка підлягає монетизації, складає близько 76 млн. гривень.

В черговий раз наголошуємо, що отримувачі субсидій, які мали на рахунках зекономлені суми невикористаної субсидії для відшкодування витрат на оплату з газо – та електропостачання для індивідуального опалення, повинні  звернутись в структурні підрозділи з питань соціального захисту населення щодо виплати коштів.

Виплата буде проводитись у разі використання природного газу та електроенергії для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості 100 куб. метрів та  складатиме 696 гривень, еквівалент вартості 150 кВт•г електричної енергії складатиме 135 гривень.