21.07.2017 — 16:27

Відбулися штабні тренування з органами управління цивільного захисту Ізяславського району

Під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Павла Ковальчука 21 липня відбулися штабні тренування з органами управління цивільного захисту за темою «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій природного, техногенного характеру та терористичних проявів на території Ізяславського району».

В ході навчання відбулося  відпрацювання практичних дій різних ланок служб цивільного захисту населення району із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та антропогенного характеру на ряді об’єктів району з метою визначення рівня готовності Ізяславської районної ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області  до дій при попередженні та ліквідації надзвичайних ситуацій природного, техногенного характеру та терористичних проявів.

В результаті навчань було здійснено перевірку реальності планування заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з життєзабезпеченням населення. Також було уточнено плани взаємодії органів виконавчої влади, служб цивільного захисту та районних територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, організацій та установ при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Зокрема відбулось відпрацювання сценаріїв загрози терористичного нападу та пожежі на об’єктах Ізяславського РЕМ. Також було розіграна ситуація по сценарію пошкодження ліній електроживлення внаслідок негоди й підключення автономних джерел подачі електроенергії у приміщення Ізяславської районної державної адміністрації.

В рамках навчань було проведено навчально-тренувальні збори структурних підрозділів районної евакуаційної комісії. В ході їх проведення було відпрацьовано питання систем оповіщення, взаємодії та розподілу напрямків виконання завдань. Зокрема було розіграно сценарій організації роботи із евакуації населення та ресурсів району в результаті аварії на Хмельницькій АЕС.

Також було розгорнуто роботу пунктів видачі засобів індивідуального захисту населення, пункту радіаційного контролю, тощо.

Підсумки навчань підвів в залі засідань районної державної адміністрації перший заступник голови райдержадміністрації Павло Ковальчук. У засіданні взяли участь члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та евакуаційної комісії районної державної адміністрації, служби цивільного захисту району, керівний склад цивільного захисту району та органів місцевого самоврядування.

За підсумками навчань проведено заслуховування керівного складу цивільного захисту району, керівників районних спеціалізованих служб цивільного захисту інших учасників командно-штабних навчань  про виконані заходи та прийняті рішення із поставлених завдань та вказівок.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації