27.07.2017 — 09:21

Комісія при Мінрегіоні схвалила більше 200 заявок на проекти з розвитку інфраструктури ОТГ

Об’єднані громади дещо активізували роботу з підготовки проектних заявок на проекти, що можуть фінансуватися за рахунок субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. 25 липня Комісія при Мінрегіоні розглянула 229 заявок, що надійшли від 48 громад 17 областей України.

Про це повідомив голова Комісії, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.

«За останній тиждень на розгляд Комісії надійшло вдвічі більше заявок, ніж це було попереднього тижня. Я ще раз звертаю увагу громад на те, що зволікати з цією роботою не можна. Кошти субвенції на розвиток інфраструктури громад, що передбачені на 2017 рік, можуть бути освоєні тільки в цьому році. А часу не так багато залишилося», – сказав В’ячеслав Негода.

Результат засідання Комісії – схвалено 205 заявок на проекти, загальна вартість яких складає 185,7 млн грн. Решту заявок направлено громадам на доопрацювання.

Перший заступник Міністра наголосив на важливості якісної підготовки таких документів, що подаються Комісії при Мінрегіоні, зазначивши, що вони мають враховувати всі вимоги нормативно-правової бази, яка регулює питання використання інфраструктурної субвенції.

Також В’ячеслав Негода спростував чутки про те, що Комісія начебто вимагає від областей делегувати своїх представників на її засідання.

«Обласні державні адміністрації лише надають свій висновок щодо кожної заявки, який потім направляють на розгляд Комісії. Тому немає потреби, щоб у засіданні Комісії брали участь представники місцевих адміністрацій чи громад. І Комісія ніколи цього не вимагала. Такого не було, немає і бути не може. У Міністерстві за кожною областю закріплені фахові спеціалісти, які у разі звернень, надають фахові консультації щодо порядку оформлення проектних заявок», – сказав перший заступник Міністра.

Нагадаємо, на попередніх засіданнях Комісія схвалила 119 заявок на проекти, спрямовані на розвиток інфраструктури ОТГ, на загальну суму 118 млн грн.

Як вже повідомлялося, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 366 об’єднаних громад, створених у 2015-2016 роках.

Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад врегульовано постановою кабінету Міністрів України № 200 від 16 березня 2016 року.

ПРЕС-СЛУЖБА МІНРЕГІОНУ УКРАЇНИ
https://www.minregion.gov.ua/
https://www.facebook.com/MinregionUkraine
(044) 590-47-93; (044) 590-47-92
[email protected]