30.07.2017 — 10:25

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Питання потрапляння українців до тенет торгівців  людьми стає все більш актуальним для нашої держави та міста. Хмельницька обласна служба зайнятості візьме участь у всеукраїнській інформаційній кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

31 липня 2017 року фахівці Хмельницького обласного, Хмельницького міського та районного центрів зайнятості візьмуть участь в акції з розповсюдження інформаційних матеріалів щодо ризиків неврегульованої міграції та торгівлі людьми  «#людинаНЕтовар», яка ініціюється благодійним фондом «Ксена» (президент О.Устинова).

Початок акції 31.07.2017 о 9.30 біля Візового центру по вул. Водопровідна.

Крім того, у всіх центрах зайнятості з 31 липня по 4 серпня 2017 року для відвідувачів проводитимуться інформаційно-консультаційні заходи та семінари з питань запобігання нелегальній трудовій міграції  та торгівлі людьми.

Хмельницькою обласною службою зайнятості в межах компетенції систематично проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, зокрема безробітних громадян, з метою попередження торгівлі людьми та орієнтації на легальну зайнятість. В центрах зайнятості, при необхідності, відвідувачам надаються консультації, інформація про механізми діяльності злочинних формувань у сфері торгівлі людьми, шляхи  запобігання трудовому рабству, поради та застереження виїжджаючим за кордон. Клієнти, за бажанням, запрошуються на семінари, під час яких розглядаються проблеми нелегальної зайнятості, міграції та торгівлі людьми.

 

До відома: протягом І півріччя 2017 року проведено 346 семінарів «Легальна зайнятість» для 7 тис. осіб, 60 семінарів на тему «Попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми», якими охоплено 1320 безробітних.

У поточному році служба зайнятості є активним партнером і учасником проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми в Україні», який реалізується благодійним фондом «Ксена» за ініціативи ОБСЄ та Міністерства соціальної політики України.

За інформацією  відділу організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ