31.07.2017 — 10:38

«Країна змін»

Весь християнський світ живе напередодні великого ювілею Реформації. 500 років тому почалася нова епоха — і для християнської церкви, і для всієї нашої цивілізації, адже це епоха масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії.

  

Початком Реформації прийнято вважати виступ німецького професора богослов’я Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року, який у цей день прибив 95 тез до брами католицького собору у Вітенберзі (Німеччина). У своїх проповідях Лютер проголошував, що людина отримує спасіння через особисту віру, даровану безпосередньо Богом, а єдиним джерелом Божої істини є Святе Письмо. Але він навіть не міг уявити, що це буде поштовхом, який спровокує глобальні переміни в Європі й у всьому християнському світі.

Значима роль Реформації у підвищенні рівня духовності й освіченості, втіленні християнських істин у повсякденному житті людей. Адже віра збагачує, возвеличує, єднає, спонукає до співчуття і безкорисливої допомоги, до добрих справ.

У рамках відзначення 500-річчя Реформації сьогодні, 28 липня, перший заступник голови райдержадміністрації Павло Ковальчук разом із заступником голови райдержадміністрації Володимиром Левченком та завідувачем сектору культури райдержадміністрації Марією Кучерук завітали на гостину до християнського табору в с.Білогородка.

Літнє таборування для багатодітних, малозабезпечених родин, а також для дітей-сиріт, дітей-біженців провели за підтримкою християн віри євангельської. Як зазначила організатор християнського табору Наталія Савчук «Протягом десяти днів понад шістдесят юнаків та дівчат віком від 8 до 15 років активно відпочиватимуть та вивчатимуть Боже Слово. Оскільки цього року наша держава відзначає 500-річний ювілей Реформації, доленосної для багатьох країн події, то усі заплановані заходи будуть присвячені даній тематиці під назвою «Країна змін». Кожен день має свою тему, ось до прикладу, вчора,  27 липня, в перший день таборування називався «Країною знань», а сьогодні – «Країною любові», і так триватиме протягом десяти днів. Отже програма прогнозує бути змістовною та насиченою, а найголовніше цікавою для дітвори».

Також Наталія Петрівна зауважила, що це час християнського єднання підлітків, нових знайомств, розваг, конкурсів на знання Біблії, різноманітної творчості. Цікаво провести час, познайомитися з новими друзями — не єдина мета християнського табору, так як головним у нашому житті є пізнання Бога та життя по Його Слову. Цей табір функціонує завдяки підтримці людей з добрими серцями та відкритими долонями.

Посадовці завітали на біблійний урок, котрий розпочався зі спільної молитви за Україну та людство. Користуючись нагодою, перший заступник голови райдержадміністрації Павло Ковальчук поспілкувався із дітьми, а завідувач сектору культури райдержадміністрації Марія Кучерук провела короткий історичний екскурс про хрещення Київської Русі-України.

За ці лише два дні діти встигли пізнати, що Бог шукає в людях щирої віри та особистих відносин, а ще вони почули, що Реформація, започаткована Лютером, була поверненням до початкового християнства, до Божого Слова та життя у вірі, як це було в часи Христа та Його апостолів.

Після біблійного уроку посадовці оглянули базу закладу відпочинку, ігрові зони для дітей та побачили щирі посмішки, позитивний настрій, щасливі обличчя дітвори. Щира атмосфера, злагоджена команда організаторів і старання підлітків роблять ці дні незабутніми й неповторними.

Молоді наставники, усміхаючись, запевнили гостей, що піклування про молодших допомагає їм духовно зростати. А самим дітям цікаво брати участь у такому таборі, адже тут безліч нових вражень, нових знайомств та нових життєвих уроків, що надихають до змін. Саме спілкування з ровесниками і вивчення Біблії допомагають підліткам прийти до Бога, змінити себе в кращий бік. Адже змінюючи себе, змінимо Україну!

По завершенню гості побажали підліткам та їхнім наставникам гарного відпочинку й позитивних емоцій.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю апарату Ізяславської РДА