31.07.2017 — 17:50

Олег Гуменний провів щотижневу нараду за підсумками роботи мобільних груп

31 липня т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний провів щопонеділкову нараду з представниками контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі.

Під час наради присутні обговорили результати роботи за минулий тиждень. Зокрема,було озвучено, що у період з 24.07.2017 по 31.07.2017 року працівниками управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області за участю представників інших контролюючих органів проведено відпрацювання дотримання законодавства  у сфері пасажирських та вантажних перевезень.

За результатами перевірок  складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 164 та ст. 113-1 КУпАП, 2 протоколи на водний транспорт ст. 116 ч.1 КУпАП,  70 актів порушення Закону України “Про автомобільний транспорт”, з них:

 13 актів на автобуси (технічний стан)

 4 акти на автобус (нелегальні пасажирські перевезення)

 3 акти на таксі (без наявності ліцензії)

 6 актів на автобуси (безквиткові пасажири)

 19 актів на вантажні перевезення (без обов’язкових документів)

11 актів на вантажні перевезення (неналежний технічний стан)

 7 актів на автобус (регулярні перевезення без обов’язкових документів)

 3 акти –  порушення режимів праці і відпочинку водіями комунальних транспортних засобів

3 акти – перевезення пасажирів понад встановленої пасажиромісткості

1 акт  – відмова в пільговому перевезенні пасажира.

Учасники наради обговорили план спільних дій щодо подальшої роботи з виявлення водіїв, які надають послуги таксі без відповідних дозвільних документів.

Також особливу увагу Олег Гуменний закликав представників ГУНП та Укртрансбезпеки приділити підвищенню безпеки руху. За інформацією, за звітний період в області сталось 20 ДТП, травмовано 22 особи, з – загинуло. До того ж виявлено 81 випадок керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Він зазначив, що така невтішна статистика ДТП за минулий тиждень показує, що необхідно вживати більш дієвих заходів, спрямованих на запобігання порушення правил дорожнього руху.