03.08.2017 — 09:34

У Хмельницькому відбуваються заходи до Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування

2 серпня в  Хмельницькій міській дитячій поліклініці відбулися заходи присвячені Всесвітньому тижню підтримки грудного вигодовування.

В Україні цей тиждень відзначають з 2001 року. Це щорічна міжнародна акція, яка проводиться у більшості країн світу в перший тиждень серпня. Ініціатором акції виступила неурядова міжнародна організація «Всесвітній Альянс за грудне вигодовування» (WABA). У цьому році Всесвітній тиждень грудного вигодовування проходить під гаслом «Підтримаємо грудне вигодовування разом».

Акцію активно підтримали лікарі Хмельницької міської дитячої поліклініки. Для усіх бажаючих був проведений лекторій про переваги  грудного вигодовування.  Присутні молоді мами мали можливість поставили запитання консультанту громадської організації та лікарю-педіатру з приводу питань даної тематики.

У актовому залі поліклініки відбувся круглий стіл на тему «Як говорити про грудне вигодовування? Сучасні підходи та застарілі міфи», у якому взяли участь громадські організації, лікарі та представники  місцевих  ЗМІ.  Організаторами виступили ГО «ГПГВ «Щасливе Материнство» за підтримки Управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради. Партнерами заходу виступили Хмельницька міська дитяча лікарня та Українська академія дитячої стоматології.

На заході с промовою виступили голова правління ГО «ГПГВ «Щасливе Материнство»  Вікторія Потічко, психолог, консультант з грудного вигодовування Катерина Тюріна , к.м.н.,  дитячий стоматолог, регіональний представник Української академії дитячої стоматології у м. Хмельницькому Марина Стремчук.

Метою заходу було вироблення спільної тактики та методики подачі інформації  жінкам про грудне вигодовування.

У рамках проведення акції  Хмельницьким обласним Центром здоров’я були розроблені та надані в усі ЛПЗ області санітарні бюлетені «Годування груддю: факти та поради» та розроблений і виданий методичний матеріал «Що потрібно знати про грудне вигодовування».

5 серпня громадською організацією у провулку Шевченко планується провести FamilyFast та у неділю в парку ім. М.Чекмана для всіх бажаючих проведення оздоровчого забігу на підтримку грудного вигодовування.

Світлана Бакун,

Хмельницький обласний Центр здоров`я