03.08.2017 — 14:08

Відбулось обговорення стратегічного плану щодо подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу

3 серпня поточного року в актовій залі Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації під головуванням координатора з оцінки програм протидії ВІЛ-інфекції /СНІДу проекту «Медіа Альянс громадського здоров’я» Лілії Масюк відбулося засідання експертної групи щодо попередньої оцінки регіональних заходів цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2009-2016 роки в Хмельницькій області.

Метою проведення засідання  було обговорення попередніх результатів оцінки виконання  Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2009-2016 роки та підготовки стратегічного плану щодо подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу, який буде відображений в Програмі на 2019-2023 роки та роботу кабінетів довіри ЛПЗ області.

Мета оцінки:

  1. Оцінити відповідь області на епідемію ВІЛ-інфекції/СНІДу за основними показниками впливу на епідемію ВІЛ/СНІДу та цільовими показниками 90-90-90.
  2. Визначити ключові проблеми («вузькі місця») та перешкоди, які впливають на ефективність програм.
  3. Розробити рекомендації для формування обласної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2018-2023 рр. для забезпечення ефективної реалізації стратегії ЮНЕЙДС на обласному рівні.

По закінченню засідання відбулося обговорення даного питання та обміну думками.

 

Людмила Небесна, головний лікар Хмельницького обласного Центру здоров’я