01.08.2017 — 16:19

На Хмельниччині пройшов чемпіонат України з більярдного спорту «Вільна піраміда»

27-30 липня в м. Хмельницькому під патронатом управління молоді та спорту Хмельницької ОДА та Національної федерації спортивного більярду України пройшов чемпіонат України з більярдного спорту «Вільна піраміда» серед юніорів, юнаків та дівчат.

В змаганнях приймало участь 41 спортсмен з 11 регіонів України,  у складі збірної Хмельницької області було 5 учасників (Фірка Олександр, Гоменюк Данило, Кудашов Володимир з м.Хмельницький та Кузьминський Костянтин, Ферук Денис з м. Дунаївці).

Змагання проводилися в двох базових спортивних клубах федерації: БК «Б-8» та БК «Популяр».

28 липня відбулося урочисте відкриття чемпіонату в БК «Популяр».

На відкритті були присутні: начальник управління молоді та спорту Хмельницької ОДА Володимир Клімов, директор з розвитку юнацького спорту Національної федерації спортивного більярду України Олег Пудовкін, голова відокремленого підрозділу ФСБУ в Хмельницькій області Ігор Мартинюк, суддівська колегія очолювана суддею міжнародної категорії Сергієм Лиховайдою.

Учасники чемпіонату змагались в трьох вікових категоріях: юніори ( 1999-2001 р.н.), юнаки ( 2002 р.н. та молодші) та дівчата  ( 1999 р.н. та молодші).

Найчисельнішою виявилася категорія юнаків у складі 23 учасників, наймолодшим спортсменом був Олександр Клим ( 2009 р.н.) з м . Чернівці.

В результаті після напруженої, та в деяких моментах, емоційної боротьби чемпіоном України серед юнаків став Тимур Івасюк (м. Чернівці), друге місце посів Данило Жданов (м. Дніпро) та бронзовими призерами стали Тарас Гнелиця (м. Житомир) і Ілля Непейпиво (м. Полтава).

Серед дівчат в змаганнях приймало участь 9 спортсменок, самою досвідченою була багаторазова чемпіонка України Віра Меденко (м. Дніпро), яка стала першою фіналісткою турніру але в фіналі більш в певнішою була учасниця з м. Миколаїв Анастасія Кликова в результаті вона стала першою, друга Віра Меденко третє місце поділили Юлія Малахова (м. Тернопіль) та Вікторія Шевчук (м. Вінниця).

Сама досвідчена категорія юніорів складалася з 9 учасників 6 з яких є постійними членами збірної команди України, тому глядачі мали змогу побачити справжню гру професіоналів більярдного спорту. Чемпіоном України серед юніорів став Микита Гоменюк (м. Кропивницький), срібний призер Микола Зайченко (м. Житомир), бронза у Владислава Єленіча (м. Миколаїв) та Владислава Денисова (м. Кропивницький).

30 липня в БК «Б-8»  відбулося урочисте нагородження призерів чемпіонату з врученням цінних подарунків. Директор змагань від імені учасників висловив вдячність суддівській колегії, обласній державній адміністрації, спонсорам та всім, хто допомагав провести захід на високому рівні.