07.08.2017 — 14:36

Ізяславські правоохоронці затримали вантажівку із львівським сміттям

За останній час на території ряду населених пунктів Хмельницької області було зафіксовано ряд випадків несанкціонованого вивантаження невстановленими сміттєвозами львівського сміття та непотребу за сотні кілометрів від міста Лева й без відповідних документів.

Днями на території поблизу міста Ізяслав також було виявлено купи сміття із документами (чеками, старими накладними із магазинів), що свідчать про їх львівське  «походження». Так було виявлено сміття на території колишнього аеродрому, на дорозі  поблизу міського полігону твердих побутових відходів.

У ніч із 6 на 7 серпня патрульною машиною Ізяславського районного відділення Славутського відділу Головного управління Національної поліції  України в Хмельницькій області близької 03 години було виявлено факт вивантаження вантажним автомобілем DAF  із вантажним причіпом BPW, із польським реєстраційним номером  сміття у зоні відпочинку «Біля журавля» на межі Шепетівського та Ізяславського районів на території Білівської сільської ради Ізяславського району. Водія автомобіля та сам транспортний засіб було затримано і доставлено до Ізяславського відділеня.

Голова районної державної адміністрації Борис Яцков заявив, що розслідування даного випадку перебуватиме під його особистим контролем і буде доведено до логічного завершення. Керівником району 7 серпня  проведено оперативну нараду за участю Ізяславського міського голови Валентини Корнійчук, Білівського сільського голови Миколи Чорного, керівників комунальних служб міста та представників сектору житлово-комунального господарства районної державної адміністрації на якій обговорено даний факт та визначено першочергові роботи щодо усунення забруднення територій сміттям. Дані види робіт вирішено провести у стислі терміни, з метою недопущення поширення викинутого сміття та забруднення оточуючого середовища.

Ізяславським міський голова Валентина Корнійчук заявила, що Ізяславською міською радою за даним фактом готується лист львівському міському голові Андрію Садовому та до виконавчого органу Асоціації міст України.