04.08.2017 — 15:08

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації відвідав СТОВ «Шумовецьке»

02 серпня 2017 року директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Омелянюк та заступник директора Департаменту агропромислового розвитку  облдержадміністрації Вадим Конончук  разом з першим заступником голови Хмельницької  райдержадміністрації Андрієм Зелінським здійснили робочу поїздку в СТОВ «Шумовецьке». Керівник підприємства Віктор Савкун ознайомив представників області та району з ходом проведення збиральних робіт.


СТОВ «Шумовецьке» – сучасне багатогалузеве господарство, яке орендує землі на території Гвардійської ОТГ (с.Немиченці), Розсошанської ОТГ (с.Вовківці) та Шумовецької сільської ради, загальною площею сільськогосподарських угідь – 2050 га. З року в рік на підприємстві одержують високі врожаї зернових та технічних культур. За підсумками минулого сільськогосподарського року урожайність озимої пшениці склала – 65 ц/га, кукурудзи – 90 ц/га, сої – 20 ц/га, цукрових буряків – 350 ц/га. На даний момент в господарстві тривають жнива. Всього в поточному році належить зібрати 670 га зернових та 1380 га технічних та кормових культур.


Господарство є одним з кращих в районі у галузі ведення молочного скотарства та свинарства. На сьогоднішній день утримується 966 голів ВРХ, в тому числі корів – 260 гол, свиней – 2,1 тис.гол. З початку року вироблено 1347 тон молока, що на 193,5 т більше минулого року, м’яса всього – 90,9 т.
У господарстві постійно оновлюється машино-тракторний парк сучасною високопродуктивною технікою іноземного виробництва, проводиться реконструкція тваринницьких приміщень, покращено селекційний склад стада у галузі тваринництва.