08.08.2017 — 12:34

Важкі медалі чемпіонату України

У Первомайську Миколаївської області 04-06 серпня пройшов чемпіонат України з велоспорту на шосе в парній гонці, фінал чемпіонату України у гонці критеріум та всеукраїнські змагання у груповій гонці серед спортсменів 2001-2002, 2003-2004 рр.н. Захід зібрав 108 учасників з усієї України. Хмельницьку область представили семеро дівчат.

В перший день визначили кращих у парній гонці. Юлія Калинюк та Вікторія Пархомюк фінішували з третім часом, швидшими були дівчата з Київської та Миколаївської областей, наші спортсменки отримали бронзові медалі чемпіонату.

Катерина Кравцова, що їхала в парі з Лілією Горбачук з Дніпропетровської області, показала восьмий час. У категорії “молодші дівчата” Наталії Свистуновій разом з Діаною Маліновою з Маріуполя вдалося найшвидше серед ровесниць подолати дистанцію у 15 кілометрів і, відповідно, завоювати золото. Приємно, що і другу сходинку п’єдесталу зайняли Дарина Нагуляк та Анастасія Плоцідим. Таким чином, всі троє наших учасниць у цій категорії завоювали медалі.

У суботу, на площі Т.Г. Шевченка у Первомайську відбувся фінал чемпіонату України у гонці критеріум. Нагадаємо, що попередній тур пройшов у Хмельницькому два тижні тому. Вікторія Пархомюк у категорії 2001-2002 рр.н. тоді закінчила гонку третьою, Наталія Свистунова була першою та Дарина Нагуляк – третьою у категорії 2003-2004 рр.н. Дівчата мали непогані шанси на успіх, проте, спорт – непередбачуваний. Якщо у Вікторії все склалося більш-менш зрозуміло, фінішувавши п’ятою, у підсумку стала бронзовою призеркою чемпіонату, то у результат Наталії втрутився прикрий випадок. На другому колі критеріуму вона мала падіння, травмувавшись продовжила гонку і вже на шостому колі взяла перші очки на проміжному фініші, посівши п’яте місце у фінальному турі, виборола бронзу чемпіонату. Натомість, наша Дарина Нагуляк в цей день була першою та за сумою стала чемпіонкою України у гонці критеріум. Анастасія Плоцідим у підсумку – п’ята.

В останній день спортсмени розіграли медалі всеукраїнських змагань у груповій гонці. Стомлені насиченим літнім календарем, не надто натхненно їхали старші дівчата, швидкість переможця у них була нижчою ніж у молодших. Юлія – дев’ята, Вікторія – десята, Катерина Кравцова – знята лікарем. Після важкого попереднього дня Наталія Свистунова спромоглась фінішувати четвертою, Дарина Нагуляк – п’ятою. Анастасія Плоцідим зуміла у цей день зібратися та виборола друге місце у груповій гонці.

У підсумку триденних змагань семеро дівчат завоювали дев’ять медалей різного ґатунку. Вітаємо спортсменок та їх тренерів!