09.08.2017 — 14:38

Людина не товар!

В рамках всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми на Хмельниччині у період з 10 липня по 06 серпня 2017 року в усіх центрах зайнятості області було проведено 40 заходів, участь у яких взяли понад 800 осіб.

Проблема торгівлі людьми є не тільки проблемою економічною чи соціальною. Торгівля людьми є незаконною і злочинною діяльністю, основою якої виступає насильство над людиною. Служба зайнятості є однією зі структур, що відіграє не останню роль у питаннях запобігання нелегальної трудової міграції та протидії торгівлі людьми.

 У період з 10 липня по 06 серпня 2017 року в усіх центрах зайнятості області для відвідувачів проводились інформаційно-консультаційні заходи та семінари з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми, а також інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення з метою попередження торгівлі людьми та орієнтації на легальну зайнятість. Всього за даний період було проведено 40 заходів, участь у яких взяли понад 800 осіб.

Також, 31 липня 2017 року фахівці обласного, Хмельницького міського та районного центрів зайнятості взяли участь в акції з розповсюдження інформаційних матеріалів щодо ризиків неврегульованої міграції та торгівлі людьми «#людинаНЕтовар», яка ініціюється благодійним фондом «Ксена». В акції взяли участь близько 50 осіб.

Крім того, Хмельницька обласна служба зайнятості є активним партнером і учасником проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми в Україні», який реалізується благодійним фондом «Ксена» за ініціативи ОБСЄ та Міністерства соціальної політики України. У період з 11 по 18 серпня 2017 року заплановано проведення ще 5 інформаційних зустрічей з безробітними, представниками територіальних громад, райдержадміністрацій, ЗМІ на тему запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.

Інформацію підготував відділ організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ