09.08.2017 — 15:30

Навчальні заклади Кам’янець-Подільського району активно переходять на альтернативне опалення

 Уже кілька шкільних котелень у районі переобладнали, замінили старі системи опалення на твердопаливні котли. Не стала в цьому плані винятком і Слобідко-Рихтівська  ЗОШ І- ІІІ ст., де наразі здобуває знання 161 учень.

Найбільша проблема школи полягала в тім, що раніше її опалювали за допомогою кахлевих пічок. З точки зору енергоефективності це було зовсім незручно, оскільки печі не дають необхідного тепла. В шкільних коридорах та класних кімнатах, відповідно, було прохолодно й школярі мерзли.

Та завдяки підтримці народного депутата України Володимира Мельниченка, обласної та районної влади в 2013 році вдалося виготовити проектно-кошторисну документацію на об’єкт: «Реконструкція існуючих складів під котельню на твердому паливі з складом палива  в Слобідко-Рихтівської  ЗОШ І- ІІІст. в с. Слобідка- Рихтівська Кам’янець-Подільського району Хмельницької області» на загальну суму 999,762 тис. грн. та розпочати ремонтні роботи. Проте в 2016 році в зв’язку з інфляцією та ростом цін проведено коригування кошторисної документації, яка 26.12.2016 р. пройшла експертний висновок. Після перерахунку кошторисна вартість склала 1350,153 тис.гривень.

З метою огляду стану ремонтних робіт у навчальний заклад в с. Слобідка Рихтівська 9 серпня голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Василь Сукач, перший заступник голови райдержадміністрації Маріанна Великохатько, начальник відділу освіти Олена Пронозюк. Огляд показав, що будівництво котельні у школі знаходиться на фінішній прямій. Заклад перебуває в режимі пуско-налагоджувальних робіт.

Крок за кроком на Кам’янеччині влада реалізує програми, які спрямовані на потреби наймолодших мешканців району. Сьогодні докладається максимум зусиль, щоб на початок навчального року в школах було тепло, комфортно і затишно.

За матеріалами Кам’янець-Подільської РДА