11.08.2017 — 15:29

Недотримання заборони руху – це пряме порушення українського законодавства

Протягом усього літнього періоду рух автотранспорту, загальною масою (разом із масою транспортного засобу) понад 24 т та навантаженням на вісь більш ніж 7 т за температури повітря +28ºС і вище у денну пору доби заборонено.

Відповідні дорожні знаки та панно для інформування громадян встановлені Службою автомобільних доріг у Хмельницькій області для збереження обласної дорожньої мережі від передчасних руйнувань.

Ігноруючи вимоги відповідних дорожніх знаків, водії великоваговиків нехтують введеними обмеженнями та вкрай нещадно нищать дорожнє покриття.

На щойно відремонтованому асфальтобетонному покритті під дією понаднормових навантажень за високих температурних показників повітря інтенсивно утворюються великі вибоїни, пучини та колійність.

Щорічні збитки, які завдаються дорожньому господарству внаслідок руйнування доріг, спричинених рухом великовагових транспортних засобів, обраховуються мільярдами гривень.

Недотримання заборони руху – це пряме порушення українського законодавства, адже вказані обмеження чітко прописані в Законі України «Про автомобільні дороги України», а також Законі України «Про дорожній рух».

За такого безвідповідального ставлення з боку водіїв та власників великовагових транспортних засобів, Служба автомобільних доріг не матиме змоги гарантувати належний експлуатаційний стан та безпеку дорожнього руху на уражених ділянках автомобільних доріг.

Прес-служба САД у Хмельницькій області