11.08.2017 — 16:12

10 тисяч молодих осіб віком до 35 років скористалися послугами Хмельницької обласної служби зайнятості у січні-липні 2017 року

Відповідно до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», до молоді відносяться громадяни України віком від 14 до 35 років.

У січні-липні 2017 року статус безробітного у Хмельницькій обласній службі зайнятості мали 10,4 тис. осіб у віці до 35 років.

Серед безробітних у віці до 35 років, які перебували на обліку станом на 01.08.2017 року майже кожний п’ятий раніше працював в оптовій, роздрібній торгівлі; у сфері державного управління й оборони працювало 26,1% молодих осіб; у переробній промисловості – 14,4%; у сільському, лісовому та рибному господарстві – 12,1%. Майже 16% молоді вперше шукали роботу або не працювали більше року.

Для подолання проблеми безробіття, зокрема серед молоді, обласною службою зайнятості здійснюються заходи активної політики сприяння зайнятості  населення:  надання  інформаційних,  консультаційних  та профорієнтаційних послуг, створення банку вакансій та пошук підходящої роботи, сприяння в працевлаштуванні громадян, у тому числі шляхом організації підприємницької діяльності, організація професійної підготовки, перепідготовки,  підвищення  кваліфікації  безробітних,  організація  і фінансування громадських робіт, виплата допомоги по безробіттю.

За направленням служби зайнятості у січні-липні 2017 року знайшли роботу 4,5 тис. осіб молодих громадян, в тому числі 2,8 тис. безробітних.

Для розвитку й підтримки підприємницької ініціативи серед безробітних, державною службою зайнятості здійснюється фінансування виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Протягом  січня-липня 2017  року  організували  підприємницьку діяльність за рахунок виплати допомоги по безробіттю одноразово 36 молодих осіб.

З  метою  професійного  самовизначення,  підвищення  якості  та конкурентоспроможності національних кадрів, збалансування ринку праці та ринку освітніх послуг, профілактики безробіття, державна служба зайнятості надає профінформаційні та профконсультаційні послуги.

Профорієнтаційними послугами охоплено 12,9 тис. осіб у віці до 35 років, у т.ч. 9,7 тис. безробітних. Крім того, профорієнтаційні послуги отримали 26,9 тис.осіб, які навчаються в навчальних закладах різних типів.

Професійне навчання проходили 1,3 тис. безробітних у віці до 35 років.

Однією з дієвих форм матеріальної підтримки безробітних, надання можливості закріплення на робочому місці – є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. Протягом січня-липня 2017 року у таких роботах взяли участь 776 молодих осіб, зокрема 775 безробітних.

 

За інформацією відділу статистики та прогнозування  ОЦЗ