11.08.2017 — 16:27

Працівників ветеринарної медицини привітали з професійним святом

Професія ветеринарного лікаря – найдавніша, найблагородніша і шанована в усі часи. Вона ж – одна з найскладніших, оскільки вимагає крім професіоналізму – фізичної сили, самовіддачі, чуйності до своїх пацієнтів, усвідомлення глибокої відповідальності за здоров’я не тільки тварин, а й суспільства.
Цьогоріч виповнюється 15 років, як на рівні держави започатковано свято – День працівника ветеринарної медицини, яке відзначається у другу неділю серпня.
Напередодні професійного свята фахівці районної ветлікарні, дільничних лікарень, ветеринарні спеціалісти господарств та інші ветпрацівники приймали вітання, слова шани і подяки від керівників області та району.
В урочистій обстановці працівників ветеринарної медицини привітали: голова райдержадміністрації Леся Коменда, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Бирка, т.в.о.заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, голова райради Юрій Мельник, начальник Хмельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини Кирило Чумаков.


Звертаючись до присутніх, заступники голови облдержадміністрації відзначили важливу роль ветеринарії, як галузі медицини, та усіх ветпрацівників в забезпеченні епізоотичного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва, попередження епідемій та охорони навколишнього середовища. Було високо відмічено роботу Хмельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини, яку очолює професор, заслужений працівник ветеринарної медицини України Кирило Чумаков.

 Цього дня фахівцям ветеринарної медицини бажали добробуту, міцного здоров’я, сімейного щастя і злагоди, успіхів у роботі та нових професійних досягнень.

«В руках українських ветеринарів – складна і відповідальна справа: забезпечити профілактику, діагностику та лікування сільськогосподарських та дрібних тварин, гарантувати якість і безпеку агропромислової продукції. Крім того, на ваших плечах лежить важлива місія: не лише захистити тварин від хвороб, але й завадити поширенню небезпечних інфекційних і вірусних захворювань, запобігти епідемії та пандемії серед людей», – зазначила у своєму виступі голова райдержадміністрації Леся Коменда. Вона відмітила, що у сьогоднішній складний період вдалося запобігти проникненню африканської чуми свиней на територію району, зберегти епізоотичне благополуччя, забезпечити якість і безпеку продуктів й здоров’я споживачів, за що й висловила вдячність ветпрацівникам.


За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників ветеринарної медицини кращих представників галузі було нагороджено орденом «За розбудову України», Почесними грамотами обласної та районної державних адміністрацій, райради, Держпродспоживслужби.

За матеріалами Хмельницької райдержадміністрації