21.08.2017 — 16:26

Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати

 

21 липня на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за підтримки за участі обласної державної адміністрації, Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, представників Фонду Порошенка розпочався ІІІ етап спеціалізованого  тренінгу “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати” для заступників директорів з навчально-виховної роботи, практичних психологів, вчителів, асистентів вчителів загальноосвітніх навчальних закладів з інклюзивними класами області.

У відкритті заходу взяли участь заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації  Олег Фасоля.

Вітаючи учасників семінару, Валерій Олійник наголосив, що інклюзивна освіта, зокрема створення умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами в системі загальної освіти, є не тільки проявом демократичності українського суспільства, яка повинна забезпечувати права всіх своїх громадян, а й міжнародним зобов’язанням, пов’язаним з ратифікацією Україною Конвенції ООН «Про права осіб з інвалідністю».

Захід відбувся в межах реалізації Всеукраїнського науково-педагогічного експерименту за сприяння Благодійного Фонду Порошенка. Мета тренінгу – підвищення рівня професійної компетенції фахівців загальноосвітніх навчальних закладів з проблеми інклюзивного навчання.

У роботі цього спеціалізованого тренінгу взяли 250 фахівців загальноосвітніх навчальних закладів з інклюзивними класами.