23.08.2017 — 12:37

Хмельничани урочисто відзначили День Державного Прапора

 

23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора. І хоч це свято відносно нове, та історія українського прапора сягає сивої давнини.

Так, під золотаво-синіми кольорами здобували славу князі ранньо української держави – Київської Руси-України,  жовто-блакитні хоругви  та прапори були учасниками подвигів і перемог козаків запорозьких, під  синьо-жовтим  прапором  народжувалась Українська Народна Республіка.

“І сьогодні, з нашим прапором воїни Збройних Сил України, сучасні герої, зупинили російського агресора  на Сході, не допустили повномасштабної війни, не дали роздерти Україну на шматки, з українським прапором наші волонтери показали усьому світу  силу  патріотизму, єдність і незламну волю до  захисту рідної землі”, – сказав голова адміністрації Олександр Корнійчук, – Наш прапор, як і український народ, вистояв і обов’язково переможе!”.

Завершуючи слова вітання, Олександр Олександрович побажав усім землякам міцності та сил, злагоди та взаєморозуміння будувати мирну, самодостатню, сучасну, цивілізовану Україну.

Урочисто  підняли Державний Прапор України сержант Самохвалов Олександр Володимирович, учасник АТО, який виконував бойові завдання охорони та оборони державного кордону, захисту суверенітету та територіальної цілісності України у квітні – жовтні 2014 року на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби “Новоазовськ” Донецького прикордонного загону та курсант Жарчук Вікторія Олександрівна – донька учасника АТО Жарчука Олександра Григоровича, який виконував бойові завдання захисту суверенітету та територіальної цілісності України у 2015 році в м. Краматорськ, у 2016 році –в м. Соледар.

Після урочистого підняття головного символу України – синьо-жовтого стяга, голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, духовенство та громадськість поклали квіти до меморіальної стели загиблим Героям Небесної Сотні та воїнам АТО.

У ході урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції. Ветеранські хори заспівали Гімн України, а маленькі нащадки випустили в небо жовто-блакитні кульки.

Адже для кожного з нас синьо-жовтий стяг – є наша святиня, народжений з давнього народного прагнення  до волі та незалежності, сьогодні дорогий і рідний  кожній  українській  родині, кожному українцю.

Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і у наш час найкращі сини України вийшли на Майдан, ведуть боротьбу із ворогом у зоні АТО та гинуть за свободу та незалежність нашої країни! Це – Символ свободи і волі, віри та сили українського народу.