24.08.2017 — 13:57

Хмельниччина відзначає 26-ту річницю Незалежності України!

Сьогодні ми святкуємо 26-ту річницю незалежності нашої держави. З днем народження, Незалежна Україно!

В рамках урочистих заходів до уваги жителів міста та області представлено наметове містечко  “Українська хата” у яких виставлено експозиції з усіх районів та міст краю; виставку озброєння Нацполіції та ДСНС області; інсталяції з природних матеріалів, вироби, виготовлені ПТУ області; виставку-ярмарок художніх виробів майстрів народного мистецтва «Барви рідного краю»; експозиції старовинного одягу, предметів побуту тощо «Скарби подільської скрині»; виставку АПК; представлення досягнень юних спортсменів.

Окремої уваги учасників заходу викликало представлення “Пирога єднання”, над створенням якого працювали представники з усіх куточків області. Усі бажаючи могли скуштувати пирогів на різний смак.

Голова адміністрації Олександр Корнійчук привітав Хмельничан з цим найдорожчим кожному українцю та патріоту святом – Днем Незалежності України!

“В ці святкові дні вклоняємось нашому українському війську, нашим захисникам, які щоденним подвигом зупинили російську агресію. Ми пишаємось кожним героєм, який віддав життя за збереження незалежної української держави!, – додає Олександр Олександрович, – Дякую всім волонтерам, ветеранам воєн та праці, всім трудівникам Хмельниччини, які служать розбудові Батьківщини! Бажаю миру, відчуття братського плеча, взаєморозуміння! Нехай наш шлях, хоч і нелегкий, буде переможним!”.

Зі словами вітання до учасників заходу також звернулися голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин та народний депутат України Сергій Мельник.

Гарного настрою усім додав святковий концерт творчих колективів районів та міст області з демонстрацією етнічного одягу “Жива традиція”.

Будьмо гідними своїх предків, бережімо волю і незалежність України, поважаймо свій народ і його мову. Шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими на нашій рідній землі.