30.08.2017 — 17:23

На обласному семінарі обговорили перспективи роботи закладів культури в умовах проведення реформи децентралізації

Сьогодні в Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва відбувся семінар для керівників сфери культури ОТГ Хмельницької області. У заході взяли участь голова обласної ради Михайло Загородний, заступник начальника управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Валентина Граділь, директор Хмельницького ВПУ «Центр розвитку місцевого самоврядування» Сергій Яцковський, директор обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Андрій Клименко, працівники закладів культури області.

На початку заходу Сергій Яцковський розповів учасникам семінару про успіхи проведення реформи місцевого самоврядування на території Хмельницької області.

Під час семінару обговорили  особливості роботи клубних закладів в умовах проведення реформи децентралізації, зокрема, шляхи забезпечення максимально ефективного функціонування таких закладів з метою вирішення потреб громади.

В свою чергу Андрій Клименко представив увазі учасників семінару  новий сайт Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва.

Також присутні заслухали інформацію про роль інноваційних проектів у задоволенні спектру потреб місцевої громади  та нормативно-правові аспекти діяльності клубних закладів в умовах сьогодення.

Окремо учасники заходу обговорили шляхи розвитку початкової мистецької освіти в умовах децентралізації та освітньої реформи, дізналися про  кращі практики та перспективи роботи бібліотек і музеїв Хмельниччини в умовах адміністративно-територіальної реформи.