01.09.2017 — 15:59

2 вересня – День нотаріату

Сьогодні напередодні Дня нотаріату в обласній державній адміністрації відбулося урочисте засідання. З нагоди професійного свята у залі зібралися представники приватного та державного нотаріату Хмельниччини.

Щоб привітати кращих представників цієї галузі, на захід завітали заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Бирка, голова обласної ради Михайло Загородний, начальник Головного територіального управління юстиції в Хмельницькій області Віктор Худняк та секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак.

День нотаріату відзначається в Україні щорічно 2 вересня. Професійне свято нотаріусів встановлено Указом Президента України  в 2010 році на підтримку ініціативи Міністерства юстиції та Української нотаріальної палати.

Нотаріат в Україні — це система органів і посадових осіб, на які покладено обов’язок посвідчувати права, а також факти, що мають юридичне значення. Здійснення нотаріальних дій покладено на нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах (державні нотаріуси) та приватних нотаріусах.

На сьогодні Українська нотаріальна палата налічує близько 6000 нотаріусів. Близько 200 з них працюють на Хмельниччині.

Вітаючи нотаріусів зі святом, Юрій Бирка зазначив, щоця професіяє надзвичайно відповідальною, адже вона не може допустити найменшої неточності, бо від цього залежить доля людей, а саме, наскільки будуть захищені і відстояні їхні права. Юрій Ігорович побажав працівникам нотаріату наснаги і професійних успіхів  у їх нелегкій праці та вручив відзнаки облдержадміністрації.

Так, за сумлінну працю, високий професіоналізм, взірцеве виконання службових обов’язків таз нагоди Дня нотаріату Почесною грамотою облдержадміністрації та подарунком нагороджено:

Голуб Ольгу Євгенівну, приватного нотаріуса Старокостянтинівського районного нотаріального округу;

Савіцьку Ірину Леонідівну, приватного нотаріуса Хмельницького міського  нотаріального округу;

Шевченко Наталію Василівну, завідувача Дунаєвецької державної нотаріальної контори.