01.09.2017 — 17:13

Робочий візит голови облдержадміністрації у Новоушицький район

Голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук під час робочого візиту у Новоушицький район провів прийом громадян.

Поспілкуватись із посадовцем і попрохати у нього допомоги у вирішенні важливих питань звернулось 12 громадян.

Першим прийшов мешканець селища, інвалід ІІ групи. Чоловік зазначив, що не може оформити пенсію, яка надається особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, оскільки не може відновити посвідчення учасника ліквідатора аварії на ЧАЕС.

Також, житель п’ятиквартирного будинку, що в Новій Ушиці, поскаржився, що не може отримати земельну ділянку для обслуговування житлового будинку.

Одне із звернень стосувалося питання щодо стану покриття на ділянці вул.Української. У зв’язку із неякісно зробленим водовідведенням псується стан навколишніх будинків. Задля вирішення даного питання голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, по завершенню прийому особисто оглянув стан проблемної ділянки дороги. До речі, ця ділянка є частиною дороги державного значення Могилів-Подільський-Делятин. Як зазначив селищний голова Олег Московчук, на її ремонт із селищного бюджету рішенням сесії виділено 75 100 грн.

Крім зазначених питань, у ході прийому громадян, звернення жителів Новоушиччини стосувались встановлення меж земельної ділянки, призначення матеріальної допомоги на лікування, призначення субсидій, виділення учасникам АТО земельних ділянок та ін.

 

На кожне звернення були надані роз’яснення.

Підсумовуючи розмову із заявниками, Олександр Олександрович зауважив, що кожне звернення перебуватиме на його особистому контролі до остаточного вирішення і всі питання будуть розглянуті згідно з вимогами чинного законодавства та проінформовані заявник про результати їх розгляду.

В продовження робочого візиту до Новоушицького району Олександр Корнійчук побував у с.Куча, де нещодавно відбулося відкриття оновленого дитячого садочка «Пролісок» та ФАПу, розміщених в одній великій будівлі.

На капітальний ремонт приміщення з обласного бюджету було виділено 400 тис. грн., з селищного бюджету – 222,265 тис. грн. Завдяки цьому у дитячому садку вдалось зробити спальну кімнату, ігрову, ванну та туалет, кухню, їдальню, кімнату для занять та облаштувати їх новими меблями. Наразі у садочку навчається 26 дітей.

З іншого боку приміщення розміщений ФАП, у якому також зроблений ремонт та облаштовано кімнати усім необхідним.

Також Олександр Корнійчук відвідав Кучанську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, де навчається 112 учнів.

До нового навчального року загальноосвітній заклад повністю готовий. Посадовець оглянув спортивний зал, актовий зал, коридори, шкільний музей. У шкільній їдальні встановлено сучасні електроплити, проте на випадок відсутності світла голові облдержадміністрації показали резервне джерело – пічку на дровах. Олександр Олександрович завітав до першокласників та привітав їх із Днем знань.

Крім цього, голова облдержадміністрації перевірив, хід робіт із будівництва водогону с. Браїлівка – смт Нова Ушиця. Робота із будівництва водогону перебуває на етапі завершення. Посадовець наголосив, що потрібно пришвидшити будівництво, щоб якомога швидше забезпечити безперебійне постачання води для мешканців селища.